fbpx

Címünk

6725 Szeged, Felhő u. 4. 1.em. 5.

Rendelési idő

Telefonos egyeztetés alapján!

Telefonszám

+36-20-244-3379

E-mail cím

info@powerdose.hu

Gyógytorna

Fizioterápiáról

Gyakorta azok az emberek fordulnak gyógytornászhoz, akik már kialakult betegség körrel, fájdalommal, mozgáskorlátozottsággal rendelkeznek. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy a preventív jellegű gyógytorna sokszor megelőzheti a későbbiekben esetlegesen kialakuló problémákat. A fizioterapeuta alapos fizikális állapotfelmérés következtében dolgozza ki a páciens számára megfelelő, egyéni kezelési tervet, oki terápiát. Idetartoznak a különböző, speciális tornagyakorlatok, lágyrész kezelések, ízületi manuálterápia, valamint kisegítő eszközök, melyeket a gyógytornász megítélése szerint kombinálhat. A gyógytornászok kiegészítő kezelésként alkalmazhatnak elektroterápiát, melyek a fentebb felsorolt kezelési eljárások mellett segíthetnek helyreállítani a kialakult mozgás elváltozásokat, csökkenthetik a fájdalmat és felgyorsíthatják a gyógyulási folyamatokat.

A terápia végeztével olyan hasznos tanácsokkal engedik haza a pácienseket, melyek segítségével hosszútávon fent tudják tartani az elért állapotot és emellett válthatnak az aktívabb életmódra, vagy visszatérhetnek a sporthoz.

Magamról

Aszódi Fanni vagyok, gyógytornász.

1994-ben születtem Szolnokon. Gyógytornász BSc diplomámat 2017-ben szereztem a Szegedi Tudományegyetem Egészségügyi és Szociális Képzési Karán. 2021. januárjában végeztem el a Fizioterápia MSc képzést. Jelenleg a Szent Györgyi Albert Klinikai Központ gyógytornász csapatának tagja vagyok. Munkám során számtalan traumatológiai, ortopédiai, neurológiai és reumatológiai problémával rendelkező páciensekkel foglalkoztam. Kihívásként tekintek a meg nem oldott problémák feltárására, összefüggések keresésére.

A diploma megszerzése óta folyamatosan törekszem tudásomat bővíteni különböző továbbképzések elvégzésével, hogy a legfrissebb kutatások és protokollok alapján, holisztikusan tudjam kezelni az adott páciens fennálló tüneteit.

Mindig is hitvallásomnak tartottam, hogy szaktudásommal, és szociális kompetenciámmal megismertessem, majd megértessem a fizioterápia hatékonyságát és a prevenció fontosságát.

Aszódi Fanni gyógytornász

Szakmai készségek, továbbképzések

2015

E-Fit Advanced EMS Technology tanfolyam

2016

Advanced Technology- E-fit: Kutatás negyven időskorú önkéntes testösszetétel, körfogat, fittségi állapot változásai során

 

2016-2017

Esettanulmány E-Fit gép segítségével: A teljes testes elektromos stimulációval egybekötött tréning hatásának vizsgálata egy idős, inaktív egyénnél

 

2018

Nyaki gerinc vizsgálata és kezelése különös tekintettel a szegmentális instabilitásra tanfolyam

Szegmentális stabilizációs tréning az ágyéki gerincen tanfolyam

Neurodinamika tanfolyam

Flossing tanfolyam

 

2019

MRT Neurorehabilitációs Szekció “Szemezgetések” előadás, OORI

Triggerpont terápia és fascia lazító technikák

Kutatás: Diabetes talaján kialakult polyneuropathias betegek egyensúlyfejlesztése a mély hasizmok bekapcsolásával