fbpx

Címünk

6725 Szeged, Felhő u. 4. 1.em. 5.

Rendelési idő

Telefonos egyeztetés alapján!

Telefonszám

+36-20-244-3379

E-mail cím

info@powerdose.hu

Aneszteziológiai kivizsgálás

Aki műtétre vár, tele van kérdésekkel, tele van szorongással: mi fog történni? Mik a kockázatok? Milyenek az esélyeim? Mennyire fogja megterhelni a szívem, tüdőm az altatás, a műtét? Ezeket a kérdéseket fogja megválaszolni a kivizsgálás után aneszteziológus kollégánk. Ön kapni fog egy komplex orvosi szakvéleményt, ami bármilyen műtét előtt a lehető legnagyobb biztonságot nyújtja a perioperatív időszakban, elősegítve ezzel a mihamarabbi és minél teljesebb gyógyulást. Mindezt nyugodt körülmények között, a megfelelő alapossággal, előre egyeztetett időpontban, várakozás nélkül.

 
Kinek ajánljuk?
 

Azoknak, akik bármilyen típusú (sebészet, mellkassebészet, nőgyógyászat, ortopédia-traumatológia, fül-orr-gégészet, urológia, stb.) műtéti beavatkozás előtt állnak és a kórházi várakozás helyett nyugodt körülmények között szeretnék megtudni a beavatkozással és az altatással kapcsolatos kérdéseikre a válaszokat. Tapasztalt aneszteziológus kollégánk figyel arra, hogy Ön a műtét előtt a lehető legoptimálisabb állapotba kerüljön. Ezen felül részletesen tájékoztatja a műtét előtti teendőkről (éhezés, rendszeresen szedett gyógyszerek bevétele, stb.), a műtét aneszteziológiai menetéről és a beavatkozás utáni állapotról, fájdalomcsillapítási lehetőségekről.

 
Mi történik a kivizsgálás során?
 

A PowerDose Központ kényelmes környezetében, nyugodt körülmények között zajlik a konzultáció, majd a kivizsgálás. Az első és legfontosabb kérdés természetesen az, hogy pontosan milyen műtét lesz, ehhez kérjük, hogy hozza magával a műtéti beutalót. Az állapot pontos ismeretéhez szükséges van még a rendszeresen szedett gyógyszerekre és a korábbi orvosi dokumentációra.

A műtét típusától, a műtéti megterheléstől, az alapbetegségektől, a rendszeresen szedett gyógyszerektől, az érzéstelenítés típusától függően egyénre szabottan döntünk a szükséges vizsgálatokról.


Leggyakoribb vizsgálatok:  
  • részletes, célzott anamnézis felvétele,
  • fizikális vizsgálat(BMI, szív és tüdő állapota, esetleges légútbiztosítási nehézségek felderítése, stb) ,
  • 12 elvezetéses EKG vizsgálat,
  • laboratóriumi vizsgálat(vérvétel),
  • vér oxigén szaturációjának mérése.
 

Kiegészítő vizsgálatok (amennyiben szükséges):

  • szívultrahang,
  • terheléses EKG,
  • légzésfunkció,
  • testösszetétel mérése(viscerális zsír mennyisége, izomtömeg, stb),
  • terhelés-élettani vizsgálatok.

 

Milyen szakmai és technikai háttérrel rendelkezünk?

Több, mint 15 év klinikai szakmai tapasztalatával felvértezve, professzionális gépparkkal a legmagasabb színvonalú aneszteziológiai kivizsgálást tudjuk elvégezni egy helyen, várakozás és sorbanállás nélkül.

Kollégáink az elmúlt másfél évtizedben gyakorta végezték nagy rizikójú betegek altatását, akik súlyos alapbetegségben szendvedtek és előfordult, hogy olyan eseteket láttak el professzionálisan, amit máshol nem vállaltak. Nem ritkán találkoztak komoly kihívást jelentő máj, tüdő, nyelőcső, hasi vagy verőér műtétekkel, melyek altatását sikeresen levezették. Ez a tapasztalat, most arra vár, hogy az Ön esetében is gondoskodjon a megfelelő és biztonságos felkészülésről.

Külön odafigyelünk arra, hogy az előzetes vizsgálatokkal ne terheljük felesleges az Ön egészségét, idejét, pénztárcáját, így nem lesznek felesleges vizsgálatok (vérvétel, mellkas röntgen stb…), csak a szükséges, személyre szabott vizsgálatokat végezzük!